Sluta aldrig att blicka framåt

Hej svej.

Igår så var jag och lilla och handlade en sväng sen så tvättade jag i massor. På kvällen såg jag och Jorge en film. Minns inte vad den hette dock men den var okej. Allmänt mys med lite citronsorbet. Så otroligt svalkande och läskande på sommaren :)

Idag så åkte jag och lillan till Angered. Vi köpte lite saker till hennes kalas. Lite billigare där. Sedan kom pappa och hämtade oss eftersom han idag slutade kl 13. :)

På eftermiddagen fick jag med ut Jorge på en promenad. Lillan somnade och vi spelade basket :)
Riktigt skoj var det. Jag fick in 4 i rad och sammanlagt 11. Och det e jävligt bra för min del. Bollar är inte riktigt min grej haha! Har kass motorik.
Plus skönt med lite motion. Ska gå ut oftare. Plus inte ofta Jorge är ledig på kvällen. :)

Idag blir det lite bilder på mina tips.

Middag igår: kokade äggnuddlar och sedan stekte de i olja och soya. Där till kycklingfilé, stekt ägg och paprika med purjolök. Vårrullar till. Hemmagjord Kina mat!

Middag idag: spagetti. Till det en gryta på stekt paprika, aburegine, purjolök, vitlök, champinjoner, sparris. Sedan hela över allt med lite vatten och en skvätt grädde.

Njut av dagen, le och var glad.
Kram

//Pauli


Allting kan gå itu

Hej :)

Igår natt hände en liten olika. Jag lyckades ramla med hela min vikt på min vänstra axel ock skada den. Inte skoj alls. Var hos läkaren och han sa att jag antagligen sträckt en muskel. Nu tar jag smärtstillande och hoppas på det bästa.
Jag har verkligen otur! Och är skit klumpig.

På kvällen var jag och lillan ute i 2 timmar och promenerade. Så mysigt, äta i solen och så. Det är ju svalare ute än inne.

Idag var vi och hälsade på en annan förskola :) och den var jätte bra. Man kan bara hoppas att vi får den! :) fina lokaler, en stor lekplats och jätte bra personal.
Därefter avnjöt vi en frukost i solen :)
Och sen åkte vi och handlade lite mat.

På kvällen var vi som vanligt ute på vår 2 timmars promenad :) så mysigt.
Vi åt frukt och yoghurt i den 27 gradiga värmen :)!
Ikväll ska jag äta god mat och se någon bra film.
Imorgon är Jorge ledig. Yeah :)!

Dagens tips: hacka tomater i större bitar, rödlök, salt, peppar, vinäger och gräddfil.

Ha nu en härlig sommar helg :)
Grilla, drick vin och njut.
Sommarkramar

//pau


Igår, IDAG, imorgon

Goddag :)

Hoppas att ni haft en mysig onsdag.
Mitten av veckan så var positiva, snart helg. :)
Nästa helg är det Hammarkullkarnavalen, mamma kommer. Helgen efter det fyller Leticia år. Längtar :)!
Mycket att se fram emot.

Idag var vi och kollade på lägenheten. Den var fin :) vi tyckte om den direkt! Lagom stora rum, ett fyrkantigt kök, torktumlare och tvättmaskin och en lång hall. Det är så jag vill ha det. Och fint område oxå. Fanns även en kiosk i samma hus alltid bra haha. Tapeterna var dock lite slitna men det fixar sig. Vi har tackat ja och nu får vi bara hoppas på det bästa :)!
Vi vet hur det gått först Tisdag.

Efter visningen så gick jag och lillan på Babylek på öppna förskolan. Alltid skoj :)

Stackars lilla sov inget under hela dagen. Somnade först 15.30. Ibland är det så man kan bara inte somna. Stackarn var så trött!
Hon har ätit jätte bra idag oxå. Att sluta med Tutte var nog en bra grej :) Tuttefri dag två check ;)

Dagens tips: puttra surkål, kasseler och lök i lite vatten, krydda.

Simma lugnt.

//Pauuuuiii


Det räcker!

Hej :)

I Söndags åkte vi en sväng till stan för att kolla runt lite. Gratis söndags parkering och ingen trängselskatt så varför inte utnyttja det :)
Vi bara kollade runt lite. Tråkigt och vara henne oxå liksom. De delade ut gratis glass, jätte lång kö. Förstår inte hur man orkar vänta.

Igår åkte bara jag och handlade blöjor sen inget mer.

Fast runt 21 tiden fick jag en extrem värk i vänstra armen! Kändes som att någon ville dra av den, det pulserade och högg och allt och stickningar. Typ kändes som att den somnat. Och det värsta var att ingenting ville lätta på smärtan inte ens panodil. Ville fan ha morfin haha! Sov inte på hela natten, det började släppa vid 04.

Idag känns det bättre men fortfarande ömt och kan inte använda armen. Vet inte riktigt vad som hände. Misstänker att en nerv sitter i kläm.
Om det inte går över till imorgon då får jag väl söka läkare.

Idag har vi btw inte gjort nått speciellt bara varit henne.
Imorgon ska vi på visning av en lägenhet. Hoppas att den är fin och hoppas att vi får den! :)

Leticia har nu 4 tänder där uppe och 2 där nere. Sjukt att hon fick 4 tänder på 1 månad! Stackarn.

Leticia vill även hon skryta om att hon slutat Amma.
Om jag bara visste att igår var sista gången. Det är mysigt och saknar det lite men måste vänja mig bara. Sen ska mamma fira med stark mat och vin :)
Hon inte druckit en droppe alkohol snart 2 år! Tänk så kommer jag inte ens gilla det?

Dagens tips: koka äggnuddlar med en grönsaksbuljong, stek de i olja och soya. Tillsätt stekt ägg och stekte cocktailtomater och lite kryddor, vitlök.

Ingenting är omöjligt så länge du tror att det är möjligt.

//Paulina


Ensamhet trots människor

God Lördag :)!

Igår åkte Jorge till stockholm över dagen för att hämta sina föräldrar. På sin enda lediga dag, som vi hade planerat blev jag ensam :( men så är det.

Eftersom jag visste att jag skulle vara ensam så bad jag Jorge att köra oss till backaplan. Vi gick runt lite i babyaffärerna och sen gick vi och käkade på Paprika. En god sallad med vitlökspasta, kräftor, kyckling, fetaost och grönsaker! Så mumsigt.
Därefter åkte vi till stan och gick runt lite där sen hem.

Btw så funkar inte mitt bankomat kort och det gör mig så otrolig frustrerad. Har beställt ett nytt.

Idag så åkte och lillan till kviberg för att köpa polsk vitost och polsk kaka :) efter det åkte vi direkt hem.
På eftermiddagen åkte vi till Partille och köpte skor till henne. Vanliga blå ballerina skor för det är de enda som passar. Har gett upp, hon får ha de så länge.
På Ica sålde de mjukglass med strössel för 5 kr! Och sjukt stora var de. Orkade knappt att äta upp den. Men gott mer mjukglass, första detta året. Check.

När vi kom så lagade jag mat osv. Jorge åker till jobbet kl 21 idag. Så han har varit med oss lite idag iaf :)

Dagens tips: baka vanlig sockerkaka, tillsätt valfria bär innan gräddning.

Ha en trevlig helg med nära och kära.
Le och lev livet.

//P-A-U


Efter solen kommer regnet

Hej bittra människor.

Nog inte bara jag som är bitter idag. Mer tanke att det har ösregnat hela dagen idag!
Igår så var det strålande sol och 18 grader, jag brände mig lite tom. Och idag ser det ut som höst. Blir arg. Bäst att det är fint väder på leticias födelsedag annars kommer jag skylla på alla haha ;)

Idag så har vi varit på öppna förskolan. Fick äntligen klart hennes hand och fot. Mycket pyssel med det med tanke att man får göra allt själv. Måls ramen, fixa bakgrund, Lima osv.
Det blev jätte fint iaf :)!

Sedan har vi inte gjort så mkt mer.
Pappa gick till jobbet kl 16, han skulle egentligen vara ledig idag :( men så är det, ett extra pass.
Jag ska nog bara hänga framför tvn och sen sova. Tråkigt och vara ensam ju.

Kläderna på bilden fick hon av sin gudfar i måndags btw om ni undrar.

Det är hammarkullskarnavalen om 2 veckor, längtar :)! Typ det bästa som händer i Gbg. 24,25 Maj!

Dagens tips: surkål, rivna råa morötter, rå lök. krydda efter smak. En god sallad till kött.

Ha de bra ute i regnet.
Just det, röddag imorgon.

//Pa


Bröllopsdag <3

Happyme:)

I Söndags firade ju jag och Jorge 1 år som gifta. Vi gifte oss 5 Maj 2012. Sjukt hur tiden går fort. Älskar min man mest! <3

Vi spenderade söndagen riktigt mysigt faktiskt. Vi åkte till slottsskogen. Det är typ en park med djur. Men med lite djur och det är gratis mitt i centrala Göteborg. Men där är jätte mysigt iaf!
Vi gick upp på berget längst upp för att kolla på älgarna. Jorge hade aldrig sätt någon. :) det var brantaste baken någonsin haha. Det fanns getter, rådjur, får, påfåglar, pingiviner, sälar osv. Leticia tyckte mest om fåren hehe :)
Vi tog även en fikapaus i solen. Och promenerade konstant i 3 h! Vi var helt slut.

När vi kom hem så firade vi med pizza och en liten Marabou tårta. Vi blåste ut ett ljus tillsammans. Ett ljus för ett år som gifta. Och så kollade vi på en riktigt romantisk film "Safe heaven", den var bra :)!
Så det var en riktigt mysig familje dag. <3

Igår åkte jag och lillan till Angered. Gick runt lite där bara och kollade. Sen möte Jorge och Carlos oss där och vi stack och käkade. Sen åkte vi en runda till stan. Nu var lillan så hungrig så fick akutköpa en burk och ge henne i farten. Hade redan gett henne all matsäck son vi hade med oss haha :p fast vi var ju ute i 6 h totalt ifs.

Idag så har vi varit på öppna förskolan och sedan handlat. Kl 17 gick pappa till jobbet så vi gick ut en promenad i bärsjalen i en timme. Och tillsist så fick hon gnugga lite :)

Dagens tips: fruktsallad av färska hallon, blåbär, kiwi, körsbär och vindruvor och Lite citronjuice.

Njut av solen så länge den varar!
Sköt om er.
Pussar.

//P


En mini prinsessa

God Lördag.

Idag på morgonen så åkte jag och lillan till kviberg för att leta skor till henne. Som vi Btw INTE hittade! Blir galen på det. Det måste ju vara speciella lära och gå skor och vet inte vilken skostorlek hon har. Alla skor är ju olika. De skor som passar henne är typ såna babyskor. Hon har en väldigt liten fot för sin ålder.

Fast vi fick köpt en söt prinsessklänning till hennes kalas :) jag är jätte nöjd. Och den var billig. Inte värt att satsa mkt på nått som hon kommer ha på dig någon gång bara. Men jag är nöjd iaf. :) vad tycker ni?

Sedan åkte jag förbi Hemköp och köpte lite mat. Känns som jag handlar varje dag men det gör jag. Inte så mkt som får plats under vagnen tyvärr.

Vi umgicks bara lite med pappa innan han gick till jobbet kl 16. De hade tydligen strömavbrott på hans jobb igår haha kul :p

Ikväll när lillan somnat så ska jag förberedda en liten överraskning till min man ;) något litet men hoppas att det uppskattas höhö. Tror ni han läser min blogg tills han kommer hem? Ops! Haha fast berättade ifs aldrig vad det var.

Hade verkligen velat åka och bada med lillan någon gång men det är så dyrt med speciella badbyxor osv hehe. Men någon gång ska vi göra det! Fast hmm...vill man verkligen visa sig i bikini?! :o
Nog alla mammors rädsla. Haha

Dagens tips: koka en oöppnad kondenserad mjölk metallburk i em kastrull med vatten och lock på i 4 timmar. Resultatet blir en super god hemmagjord kolasås. Häll över vaniljglassen.

Ha en trevlig mys lördag eller fest lördag. Unna er något gott!

//Pauuuii


Det är inte lätt

God Fredags kväll 😊

Jag vet att jag inte bloggat på några dagar men jag har helt enkelt inte haft någon ork.
Har varit på lite dåligt humör allmänt faktiskt. 😞

I Onsdags så åkte mamma hem tyvärr 😞 Så tråkigt, nu är jag ensam igen.
Ser Jorge bara någon timme annars är jag ensam med lillan. Tur för att hon finns iaf ❤
Jorge måste ta alla extra timmar och pass han får tyvärr eftersom vi har ont med pengar
och massa extra utgifter. Och han jobbar mestadels sena kvällar/nätter och på dagen
sover han så vi ses ju lite.

Igår så var jag på Vårdcentralen och fick en konstig läkare. Han verkade inte riktigt
förstå vad jag behövde hjälp med märkte jag. Men men fick gjort lite blodprover iaf.
Var även iväg en sväng på hemköp för att köpa blöjor.
Kvällen spenderade jag med en kopp the och en tidig sänggång på 21.15 höhö (A).
Det är ett tufft jobb och vara mamma.

Idag så har jag tvättat i massor. Klockan 16 gick Jorge till jobbet och jag och lillan åkte
till stan. Jag försöker hitta andra skor till henne för de som vi köpt är för stora och omöjliga
att ha på.
Men tyvärr så hittade jag inga. Allting verkar slutsålt, speciellt för flickor. Vet inte vad vi
ska ta oss till. Får kanske åka förbi babyaffärerna någon dag och kolla där.
Vi kom hem sent och lillan somnade som en stock direkt.
Jorge jobbar till 04 idag och imorgon samma. 😞 17-04. Stackars han !
Fast han är ledig på Söndag, tur det.
För på Söndag är det ett år sedan vi gifte oss 😊

Planerar faktiskt att äta något litet och kolla på film. Längesen jag gjorde det.
Och sen natti natt.

Dagens tips: Testa och göra kräft, skaldjur eller räksoppa själv hemma.

Ha nu en super helg.
Njut av värmen.
Kram.

//Paulinaaa


RSS 2.0