Konstant kritik

Blir lite galen. Är så trött på att bli kritiserad pga min vikt. Den nedvärderande tonen i rösten, den ekar i mina öron.

Tro det eller ej men tom nu när jag är gravid. Alla andra säger: "va fin du är, du har inte gått upp så mycket, bra jobbat att du bara gått upp 14 kg".

Men oh nej min barnmorska har andra åsikter om detta. Första vikten hon tog var det redan kommentarer om hur "överviktig" jag är och att jag Max får gå upp 5-7 kg. Att jag var mitt uppe i min viktnedgång när jag blev gravid och lyckades gå ner 22 kg och - 24 cm i midjan på 6 månader var totalt oviktigt! Jag var så stolt. Jag är stolt. :)
Jag hade äntligen blivit gravid efter 14 månaders försök. Jag var överlycklig.

Vid varje besök var vikten samtalsämnet. Visst har jag slarvat en del och fallit för cravings men hjälp mig, jag är mänsklig. Har haft en toppen graviditet! Har mått toppen. Inga direkta besvärliga symptomer. Mina värden har varit jätte bra under hela graviditeten.

Idag slog endå priset. Nästan så att jag kände mig lite kränkt. Hon tar fram min journal från när jag var gravid med första. "Ser du hur duktig du var, hur du höll din vikt, hur bra mått du hade". Btw, gick upp 12 kg med Leticia. Hon visar mig magensmått. Magen växte inget senaste månaden och kurvan var under medel, jag påpekade detta men "allt var normalt". Leticia föddes och vägde 2,8 kg. Tror inte att hon fick tillräckligt med näring sista tiden.

Hon tog mitt blodsocker idag, 4,0 var det. "Lite lågt, du borde äta något sa hon". Jag svarade: "Du säger ju att jag gått upp alldeles för mycket". Hon blev tyst.

Att varje graviditet, varje kvinna, varje förlossning är olika. Det är bara en lögn tydligen. All följer vi inte kurvor, mått och normer. Men vi gör så gott vi kan med de förutsättningar som vi har.

Jag är RIKTIGT nöjd med denna graviditet. Beräknad förlossning 31 Juli. 19 dagar kvar.

Jag tänker gå ner allt och lite till. Jag påbörjade en resa och jag tänker slutföra mina mål. Så låt mig va, dra!!!

//Paulinka


RSS 2.0