Kvinnans roll -> "Vad hjärnan vill"...

Så vad har vi kommit fram till? Kvinnor har definitivt rätt till för korta dygn! Hur ska man hinna med egentid i alla plikter? 

Egentid...ni vet den där känslan att man kan få sova hur länge man vill utan avbröt i ett tyst rum. Inget jobb att vakna till, ingen danslektion, inget skrikande barn. Det är skönt och vila. 

 Men hur vilar man ifrån det psykiska? Alla tankar. Vad ska  jag göra imorgon? Måste köpa det. Måste åka dit. Får inte glömma det. 
Denna konstanta pressen på oss själva. När vilar du från dig själv egentligen?

Tänk dig en heldag där du lämnar alla tekniska bekvämligheter hemma och gör exakt det DU vill göra. Under tiden ska du såklart inte tänka på vad du ska göra till middag imorgon! 

Hur ska man då hinna med egentid när dygnet bara har 24 h och året bara har 365 dagar? Åren går. Vi blir inte yngre men förväntningarna blir högre. 
Glömmer man bort "jag" i sin roll som kvinna då har allt ingen mening. Alla måste vila från omgivningens press men det är inte lätt att filtrera det goda och det onda. 

"Vad fina skor du har". 
Det första vi tänker när vi får höra detta om oss själva från någon annan är: menade de verkligen detta? Är de sarkastiska? De tycker säkert mina skor är fula. De vill säkert bara ha någon att prata med.
Just precis, att bara vara snäll och ärlig finns inte i ordböcker nu för tiden. Hur kommer det sig. Vi skapar en bov i vårt psyke istället för att le och tacka. Inget är enkelt man allt kan bli enklare. 

Glöm inte att passa in i boxen och gör ingen besviken. Vill du leva utanför boxen? Vågar du det? 
Är det du som bestämmer över dig själv eller är det alla andra. 
För kom ihåg du är ju trots allt en kvinna...



// Paulina R.C 


Kvinnans roll -> "Du ska..."

Kvinna. Vad är det första du tänker på när du hör ordet kvinna? 
Tänker du mamma, syster, dotter, fru, älskare? 
Det finns så många krav på oss kvinnor. De flesta kraven är valfri och andra inte. 
Flera av kraven är en förväntan som omgivningen har på oss. 
De flesta är präglade av fördomar, religion, traditioner, uppfostran och egna misstag. Detta skapar en ond cirkel som får kvinnor att ge upp...

Du ska vara en "bra" fru/flickvän. Vilket för de flesta innebär, laga mat, städa, servera din man och era gäster, tvätta, städa osv. Du ska vara en duktig hemmafru kort sagt. Städerska, kokerska, diskare. Plikten med många namn som ska utföras 7 dagar i veckan. 

Du ska vara en fantastisk älskare, som går med på allt och ska ställa upp det dag som natt med ett leende på läpparna. Helst ska du efterlikna porrstjärnor. 

Du ska vara en felfri mamma. Du ska uppfostra, älska, vårda ditt barn, hålla en strikt diet för de, leka, läsa, måla ja allt ska du förväntas göra. Simlektioner, danstävlingar, rida, barnen måste ju utöva en aktivitet på fritiden också.
Från att extrakläderna på förskolan inte ska ta slut till att de fått i sig något nyttigt och äta. I slutändan, hur perfekt du än försöker framstå kommer du kritiseras för din roll som mamma. 
Kompisar, bekanta, svärföräldrar, föräldrar, kollegor.... Vad mycket "råd" alla har att ge? 

Du ska vara en toppmodell trots att du fött 3 barn och gått upp 30 kg. 
I denna perfekta rollen som kvinna ska du ju såklart hinna träna också flera gånger i veckan. Du måste sminka dig varje dag, fixa naglarna och håret. 
Du ska fixa allt. Tiptop även på natten. Kommentaren jag hatar mest är:
"Men alla kändisar klarar det". No shit?! Really? :O 

Du ska också göra karriär, glöm inte det. Du ska studera på universitetet och jobba heltid helst och tjäna minst 30 000 kr. Du ska även vara en exemplarisk kollega och en bra medarbetare. 
De 5 språken som du ska kunna just det. Ung, barnlös och redo. 

Du ska hinna ha ett socialt liv. Träffa vänner, fika, äta middagar, shoppa. Från Julbordet i december till barnkalaset på mc Donalds. Romantiska middagar och exotiska resor.  Hinna med allt detta. Dygnet har utan tvekan för lite timmar. 

Vi ska vara så "duktiga" i alla situationer.  Vi ska passa in i normer och stereotyper. 
Men viktigast av allt. Du ska LE! Du ska alltid vara utvilad och nöjd. 
Ryggvärken du känt hela veckan eller migränen som spökar. Ingen fara, du är ju trots allt en kvinna...





// Paulina R.C

RSS 2.0