Dagen då domen kom

Äntligen var vi här. Barn och ungdomsmedicin, specialistcentrum. 


Jag var otroligt förväntansfull. Äntligen skulle min tjej få hjälp. Eller det visste jag Inte jag hoppades innerligt. 

Läkaren började med att ställa alla möjliga frågor om henne och om vår familjs hälsa. Sedan hela läkarförloppet. 
Äntligen någon som tog sig tid. 
Hon undersöktes grundligt, vägdes mättes osv. Första gången någon har undersökt henne när jag besökt läkaren pga hennes hudproblem. Jag blev positivt överraskad. :)

Sedan fortsatte vi prata. Vi pratade nog ca 1 timme. Läkaren säger att visst har hon väldigt torr hud. Men det måste finnas anledning till hennes utslag, klåda på huden, klåda i halsen, rinnande ögon, nysningar, rodnad, svullnad, ansträngd andning vid fysisk aktivitet osv. Hen bestämmer att alla tester ska tas. Födoämnesallergi, pollen, kvalster, djur, gluten, laktos, parasiter... massviss med tester skulle tas. Vi skulle återkomma för blodprov. Vill tillägga att min dotter aldrig har fått lämna några prover, aldrig! 

Vi återkom för blodprover. Jag satte på bedövningsplåster. Var så nervös, hur skulle hon reagera? Men jag försökte förberedda henne så gott jag kunde. De var väldigt duktiga, en sköterska höll hennes hand och hon andra stack. Hon satt i mitt knä och jag försökte hålla mig lugn. Vi satte en bok framför så att hon inte kunde se. Efteråt fick hon en liten leksak. Hon var hur glad som helst, trygg och orädd. Modiga tjejen! :)
Vi fick även lämna ett avföringsprov (Btw, det var så otroligt äckligt). Hade aldrig gjort det för någon annan! 
Nu var det bara och vänta på svaren. Min mans reaktion: vill vi verkligen veta vad svaren visar? 

Fredagen den 13 Januari ringer läkaren. Hen ber mig att sätta mig ner med papper och penna. Hon låter oroad men samtidigt lättad. Jag inväntar domen. Jag visste att något skulle komma, frågan var bara vad. Ni ska veta att jag inte var beredd på det jag fick höra...

Min dotter lider av desss allergier

- Ägg (svår) 
- Jordnötter (äkta) 

- Hund (mild)

- Björkpollen 
- Gråbopollen 
- Hasselpollen 
-  Alpollen 

Korsallergi (överkänslighet):

- Baljväxter
- Soja
- Råa Äpplen
- Rå morot 

Läkaren berättar att hen ska göra vidare tester för att se om hennes Jordnötsallergi är genuin (äkta). Hen återkommer så fort svaren kommit. 
Hon skickar även ett intyg på allergierna som jag kan lämna på förskolan. 
Fom nu ska hon äta en STRIKT ägg och jordnötsfri kost! 

Tack och lov har hon aldrig ens smakat på ägg. Sen hon var bebis har hon blivit illamående av endast lukten. Hon vägrar äta något som innehåller ägg med där man kan känna lukten som pannkakor, pajer, färsk pasta. Endast spår av ägg i olika produkter. 
Hon har heller aldrig ätit jordnötter. 
Därmed den "milda" reaktionen. Tack och lov att hon aldrig gjort det... tänk om...tänk om...

Läkaren ringde efter bara några dagar. Det var stark äkta Jordnötsallergi. Läkaren började beskriva alla mediciner som jag ska hämta. Nu plötsligt skulle jag hämta livsviktiga mediciner och gå utbildning på hur jag räddar min dotters liv vid en eventuell akut situation. Hon skulle bli bunden. Hur ska våra liv se ut framöver? 
Läkaren bestämmer även att det ska tas nya blodprover för att redogöra om hon även har nötallergi då även skulle vi få en utbildning. 

När jag pratat färdigt med läkaren brast det för mig. Tårarna bara rann och rann. Kunde knappt andas. Tänk så hade jag gett min 2 åring jordnötsringar och hon hade slutat andas och jag hade inte vetat vad som är fel?! Nej just det så löjlig jag är, det är ju bara eksem! Jag kanske skulle kunna hjälpa henne och andas med lite kortisonsalva eftersom det tydligen är svaret. 
Btw FUCK VÅRDCENTRALEN! 


PS. Fortsättning följer...


//Panikmamma 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0